Beste klanten, de gezondheid van onze klanten staat voorop en vanwege de situatie rond COVID-19 kan het zijn dat we uw huur moeten verzetten naar een later tijdstip. We adviseren klanten die binnen 15 dagen vertrekken daarom contact met ons op te nemen. Op u op de hoogte te houden van de ontwikkelingen hier ter plaatse zullen we regelmatig updates plaatsen.

Laatste updates:

COVID-19 – UPDATE 23 mei

Het nieuws volgt zich snel op. Zojuist heeft de Spaanse regering bekend gemaakt dat de internationaal toerisme vanaf juli welkom is. De grenzen zullen eind juni begin juli open gaan. Een exacte datum volgt nog.

COVID-19 – UPDATE 20 mei

Nog meer interessant nieuws over aanstaande vluchten. Transavia heeft aangekondigd om vanaf 4 juni op 6 bestemmingen te gaan vliegen. Malaga is één van deze bestemmingen. Ryanair vliegt vanaf 1 juli.

COVID-19 – UPDATE 18 mei

We hoopten het al en het ziet er naar uit dat het doorgaat: Eind juni gaan de grenzen in Spanje weer open en de vluchten tussen Spanje en Nederland hervat worden. Wanneer precies is nog niet bekend maar de datum zal samenvallen met de datum voor wanneer er voor de inwoners in Spanje weer vrij gereisd mag worden tussen de provincies.

COVID-19 – UPDATE 16 mei

Het is weer tijd voor een volgende update. Inmiddels is de Fase I in het grootste gedeelte van Spanje ingegaan of gaat vanaf aanstaande maandag in.

Dit betekent globaal voor ons in het zuiden van Spanje het volgende:

  • familie en vrienden kunnen afspreken. Het maximum aantal personen bedraagt 10 en met het in acht nemen van 2 meter afstand.
  • de detailhandel mag open met het in acht nemen van 30% capaciteit van het toegestane publiek. De grote winkelcentra blijven gesloten m.u.v.  levensmiddelenverkoop die daar wel plaats mag vinden.
  • terrassen van de horeca gaan open met een bezettingsgraad van 50% (voorheen was 30 % afgekondigd).
  • hotels en toeristische appartementen gaan open. Vooralsnog zonder gebruik van de openbare ruimtes.
  • vrij reizen binnen de provincie is toegestaan voor gezinnen.
  • musea en bibliotheken gaan open.

Voor ons betekent het dat we vanaf maandag 18 mei open zijn voor het publiek.

Kortom een stap vooruit en op naar fase II nu. Voor wat betreft het vliegverkeer hier krijgen we veel vragen over wanneer er weer gevlogen kan worden. Het antwoord is op dit moment dat we het niet weten. Het openstellen van de grenzen zal naar verwachting in EU verband gebeuren of tussen een aantal EU landen afgesproken worden. We verwachten zelf hier pas over 2 of 3 weken wat van te horen, we houden er rekening mee dat er in juni nog geen internationaal toerisme toegestaan zal zijn of eventueel vanaf de laatste week juni. Tot zover, hopelijk tot snel voor meer nieuws.

COVID-19 – UPDATE 29 april (plan van afschaling)

Vandaag positief nieuws, we zijn hier in Spanje op de weg naar het ‘nieuwe normaal’. Gisteren heeft premier Sanchez het routeplan hierover bekendgemaakt. Hoewel er de volgende dagen meer details volgen hebben we hieronder alvast een lijst gemaakt van de belangrijkste punten. Voor wat betreft het toerisme is het ook nog even wachten op concreet nieuws. Binnenkort meer hierover!

Fase 0 (huidige fase tot 10 mei)
Alleen noodzakelijke reizen.
Kinderen onder de 14 jaar mogen dagelijks beperkte tijd naar buiten onder toezicht van 1 ouder.
Individuele sporten – vanaf 4 mei.
Opening kleinwinkel-bedrijf met individueel klantencontact op afspraak voor bijvoorbeeld het Afhalen van eten bij restaurants – vanaf 4 mei

Fase I – (vanaf 11 mei tot 24 mei)
Sociale activiteiten in familieverband.
Vrij reizen en verplaatsen binnen de provincie.
Kleinwinkelbedrijven.
Terrassen op 30% max. capaciteit.
Hotels en toeristische appartementen (m.u.v. gemeenschappelijke ruimtes).
Gebedshuizen huizen (max. 30% capaciteit).
Voedingsmiddelenindustrie en visserijsector.

Fase II (vanaf 25 mei tot 7 juni)
Restaurants  – met het in acht nemen van afstandsbeperkingen
Bioscopen en theaters – met in acht nemen van beperkingen, max. 33%
Monumenten en expositiezalen
Culturele activiteiten voor max. 50 personen
Kinderopvang op school/ crèches voor kinderen tot 6 jaar, opleidingscentra voor cursussen etc.

Fase III (vanaf 8 juni tot 22 juni)
Horeca – opheffing beperkingen maar met behoud van het afstand houden door gebruik van max. 50% van de capaciteit.
Vrij reizen en verplaatsen door het hele land.

bron: El Pais

COVID-19 – UPDATE 27 april

Gelukkig weer positief nieuws. De afgelopen week is de tendens van dalende cijfers gelukkig flink doorgezet en de regering heeft verdere maatregelen afgekondigd. Vanaf zondag mogen kinderen onder de 14 jaar weer naar buiten vergezeld van een ouder. Bij ons aan de kust in Malaga zijn de standen weer open voor dit doel en hier werd gretig gebruik van gemaakt met op een enkele uitzondering na respect voor de afstand. Verder zal het vanaf 2 mei mogelijk zijn om buiten te sporten en te wandelen. Op 28 april zal er meer duidelijkheid komen over de volgende maatregelen.

COVID-19 – UPDATE 20 april

Zoals we al verwachten zal de lockdown tot op 26 april aanstaande met enkele weken verlengd worden d.w.z. tot 9 mei. Intussen zien we dalende cijfers in Spanje en geeft dit hoop op een verder afschalen van maatregelen en kan de weg naar het herstel ingeslagen worden.

COVID-19 – UPDATE 17 april

Vliegtickets naar Malaga. Vanaf vandaag is het mogelijk om vliegtickets te boeken bij Transavia voor het najaar en winter (november t/m maart). De vliegreizen die gepland staan t/m 31 mei en die nu niet door kunnen gaan kunnen zonder kosten omgeboekt worden. Transavia geeft vouchers af voor de vliegreizen vanaf 15 maart die niet uitgevoerd konden worden.

COVID-19 – UPDATE 9 april

Na het het aflopen van de lockdown periode op 26 april aanstaande is de verwachting dat de huidige maatregelen in een licht afgezwakte vorm enkele weken verlengd worden. Dit kan gevolgen hebben voor de klanten die in mei een camper hebben gehuurd. Zodra er nieuws is zullen we met de betrokken klanten contact opnemen en de algemene informatie op deze plaats aanvullen.

COVID-19 – UPDATE 23 maart

De Spaanse regering heeft de beperkingen die op 14 maart zijn afgekondigd verlengd met een periode van twee weken t/m zaterdag 11 april. De huurders die in de eerste weken van april zouden vertrekken zijn inmiddels ingelicht of worden in deze dagen ingelicht en we zijn met hen aan het kijken om de betreffende periodes te verplaatsen naar een later tijdstip.

COVID-19 – nieuws

Vanwege de laatste ontwikkelingen in Spanje met een sterk stijgend aantal besmettingen van het coronavirus heeft de Spaanse regering gisteren 14 maart j.l. per decreet besloten het reizen door Spanje te beperken en kunnen er alleen noodzakelijke verplaatsingen worden uitgevoerd. De maatregelen zijn afgekondigd voor een periode van 15 dagen. We hebben daarom besloten om alle verhuur startende vanaf heden t/m 31 maart te annuleren. Voor huurperiodes vanaf 1 april aanstaande geldt dat deze gewoon plaats kunnen vinden tenzij de autoriteiten het huidige maatregelen pakket gaat verlengen of aanpassen.

De betrokken reizigers zijn wij momenteel aan het contacteren en zij zullen de mogelijkheid geboden worden om hun reis om te zetten naar een andere periode, waarbij het reeds betaalde bedrag verrekend wordt met de nieuwe huurovereenkomst of een tegoed vertrekt wordt dat kan worden gebruikt voor later te reserveren reisperiode in de periode t/m december 2022. Mocht u twijfels of vragen hebben laat het ons gerust weten. U kunt ons hierover mailen of bellen op info@spanjecamper.nl , tel. 0034 679979161.

Update: Bovenstaande geldt ook voor de reizigers die zouden afreizen t/m 22 juni 2020 en die niet kunnen reizen vanwege de corona maatregelen. U verliest de reeds gedane aanbetaling niet en de voucher kan gebruikt worden in de komende drie jaar d.w.z. t/m 31 december 2023.

Zie ook: Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken

 

Door |2020-05-28T09:19:16+00:00maart 15th, 2020|Geen onderdeel van een categorie, NIEUWS|0 Reacties